VAND: 

Det kan ikke siges nok, for din hund skal have adgang til store mængder vand for at komme af med varmen. Sæt frisk vand mange steder i både hus, bil, have og hundegård. I et forsøg på at nedkøle sig vil mange hunde ”lege” med vandet, og derfor skal der opsættes store stabile skåle/spande/kar. Tag også vand i rigelige mængder med på tur – både til at drikke og til at hælde over hunden, hvis den bliver for varm. 

EKSTRA VAND: 

Du kan lokke ekstra vand i hunden (særligt hvalpe og gamle hunde) ved at komme vand på hundens foder eller tilføre dåsefoder med lidt vand.


Læs flere gode råd fra Dansk Kennel Klub ved at følge Klik her


Andre Tips og tricks til at holde hunden kold!

  1. Efterlad aldrig hunden i en bil, heller ikke bare for en kort periode. Det kan ikke siges for ofte! Ser du en hund sidde i en varm bil, find ejeren eller tilkald politiet.
  2. Lad hunden klippe op til sommeren. Hvis hunden ikke er egnet til klipning, kan hårerne på bugen klippes af.
  3. Vand er en dejlig måde for en hund at blive kølet ned på. Hvis hunden kan komme i havet eller i parkens sø, så lad den gerne komme i vandet. Husk at skylle den af med rent vand, særligt hvis den har badet i en stillestående sø.
  4. Har du mulighed for at stille et lille badebassin op i haven eller på en altan, vil mange hunde synes, det er dejligt at få “dyppet poterne”. Du kan også selv sætte hunden i vandet, hvis den ikke umiddelbart “automatisk finder badevingerne frem”.
  5. En haveslange kan også give en varm pels køling. Spul forsigtigt hunden. Nogle hunde synes ligefrem, det er sjovt at forsøge at fange slangens stråler.
  6. Skal i på tur, så tag altid en vandflaske med til hunden, så den kan få lidt at drikke. Undgå at gå på de varmeste tidspunkter på dagen – særligt hvis du har en kortsnuet hunderace som mops eller bulldog.
  7. Skyl et håndklæde i koldt vand og svøb det om hunden. Det er en skånsom måde at give køling på, særligt hvis hunden ikke er glad for badning. Det våde håndklæde kan nemt kommes i en køletaske og tages med på tur, så du altid har mulighed for at nedkøle hunden i varmen.
  8. Køleelementer, der bruges i en køletaske, kan ligge på et viskestykke fremme i bilen, når i kører på tur. Hunden kan søge derhen, hvis den ønsker køling.
  9. Køb en “quick cooler” til hunden. Det er et særligt tæppe, der indeholder kølekrystaller, som køler effektivt. Tæppet kan ligges i kurven, på klinkegulvet eller i et bur (bruges ofte til udstillingshunde).
  10. En vandforstøver er et nemt og effektivt middel til at køle hunden. Fyld vandforstøveren med almindeligt postevand og stil den i køleskabet. Den er også god at tage med på tur.

 

Hvad gør jeg, hvis min hunden får hedeslag?

Det er vigtigt, hunden omgående placeres et køligt sted. Du skal sikre, den kan trække vejret, da luftvejene kan blokeres af savl om slim. Hunden skal køles ned med vand, der er cirka 15-20 grader. Det er vigtigt vandet ikke er for koldt, da hudens blodkar derved trækker sig sammen og hindrer dyret i at afgive varme. Hvis du har en haveslange, kan hunden overskylles nemt. Du kan også bruge kolde håndklæder de steder, hvor hunden har mindst pels som på ørerne, hovedet, i lysken og under maven. Hvis hunden vil drikke, skal den straks have vand med stuetemperatur.

Hvis hunden ikke hurtigt bliver bedre, skal den omgående til dyrlægen. Dyrlægen vil behandle med væskedrop og iltbehandling for at modvirke at den går i choktilstand.